header
helaas nog geen foto

Waar vind je onze groenten?

Over het ganse jaar verspreid telen we op ons biologisch tuinbouwbedrijf een 50-tal verschillende groenten op een oppervlakte van 1,5 ha. Zo staan er op ons veld vroege aardappelen, verschillende slasoorten, kolen, bonen, erwten, courgetten, prei, selder, bewaaraardappelen, pompoenen, ... . Ook tomaten, aubergines, paprika's, ... telen we in onze tunnelserres. Daarnaast telen we een aantal minder gekende groenten zoals ronde courgetten, gele snijbonen, enz ... . In het voorjaar telen we ook asperges.

We verkopen we de meeste groenten rechtstreeks aan de consument, via allerlei korte-keten-initiatieven.

Je kan onze groenten verkrijgen via:

hoevewinkel
webwinkel met afhaalpunten
Voedselteams
Buurderij

Deze verschillende mogelijkheden willen we hieronder dan ook graag aan jullie voorstellen.

Hoevewinkel

Deze groenten vind je terug in onze hoevewinkel. Het aanbod groenten wordt aangevuld met groenten en fruit uit de biogroothandel.

Verder is er ook een uitgebreid gamma fruitsappen van De Drie Wilgen. Op aanvraag van onze klanten is er ook een beperkt aanbod droogwaren zoals thee, koffie, rijst, pasta, gedroogd fruit, ... .

hoevewinkel winkel

Je vind onze hoevewinkel in Bouwel, Molenstraat 36 .

openeningsuren :

Ma 09.00 – 12.00
Wo 09.00 – 12.00 & 13.30 – 17.00
Vr 13.30 – 17.30
Za 09.00 – 12.30

Betalen doe je cash of via Payconiq.

payconiq

Afhaalpunten

Wij hebben afhaalpunten in Grobbendonk, Lichtaart, Nijlen, Olen en Vorselaar. Daar kan je jouw bestellingen afhalen. Ook in onze hoevewinkel kan je bestellingen afhalen. Bestellen doe je via onze webwinkel. Je kan door ons samengestelde pakketten bestellen, maar je kan ook kiezen om je bestelling zelf samen te stellen. Heb je liever wekelijks een groentepakket, dan kan je kiezen voor een vaste bestelling.

REGELING AFHAALPUNTEN

• Grobbendonk (+ Pulle) dinsdag 17u00 - 19u30 Nijverheidsstraat 41
• Olen woensdag 17u30 - 19u00 P. Van Looyystraat 31
• Lichtaart (+ Kasterlee + Tielen) woensdag 17u00 - 19u00 Korenbloemlaan 12C
• Vorselaar (+ Poederlee) woensdag 17u00 - 20u00 Bergstraat 5
• Nijlen vrijdag 14u00 - 17u00 wereldwinkel Statiestraat 13
• Pulderbos zaterdag 15u00 - 16u00 Dorp 11

depot groentepakket

Hoe bestellen - 1. zelf je bestelling samenstellen:

Je kan kiezen om zelf je bestelling samen te stellen. Dit kan via onze webwinkel . Hier vind je ons aanbod groenten- en fruitpakketten, aardappelen en een aanbod groenten van eigen teelt aangevuld met groenten en fruit van de biogroothandel. Verder vind je er ook droogwaren die we in onze hoevewinkel hebben en zuivel die we op bestelling meebrengen van de biogroothandel. Er is geen bestelverplichting, geen minimum bestelling en geen leveringskosten. Als je hiervoor kiest, dan krijg je van ons een gebruikersnaam en paswoord. Je kan de webwinkel bekijken via www.meulenhuys.com en vul 2x Demo in om in te loggen. Om een gebruikersnaam en paswoord aan te vragen kan je ons een mailtje sturen.

Bestellen kan van woensdagochtend tot zondagavond 24 uur. Gekoelde producten worden in een aparte koelbox geleverd. Breng zelf een draagtas of dergelijke mee naar het afhaalpunt. Blauwe bakken en koelboxen (isomo-boxen) blijven in het depot. Betalen doe je op het einde van de maand, nadat je van ons een mailtje met jouw besteloverzicht gekregen hebt.
Opgelet!! afhaalpunt Nijlen : Bestellen kan van zaterdagochtend tot woensdagavond 21u00.

Hoe bestellen - 2. vaste bestelling:

Heb je graag wekelijks, of elke 2 weken een groentepakket en wil je niet elke keer opnieuw bestellen? We werken met vaste bestellingen i.p.v. abonnementen: Je geeft per mail door welk pakket je wil (met vermelding vaste bestelling) en dan zorgen we dat dit wekelijks of om de 2 weken klaarstaat in het afhaalpunt. Wil je graag elke week prei, wortelen, een fles appelsap, ..., dat kan. Wil je van pakket wisselen, of wil je onderbreken omwille van vakantie of ..., dan kan je dit laten weten per mail. Afrekenen gebeurt op het einde van de maand. Je ontvangt dan een overzichtje met het bedrag dat je moet overschrijven.

REGELING BESTELLEN 't Meulenhuys:

Bouwel ('t Meulenhuys) woensdag : 13u30 - 17u00
Bouwel ('t Meulenhuys) zaterdag : 09u00 - 12u00
Via de webwinkel kan je jouw bestelling doorgeven. Betaling gebeurt bij afhaling Je kan natuurlijk ter plaatse nog het één en ander extra meenemen. Ook kan je zonder bestellen langskomen in onze hoevewinkel en daar jouw keuze maken. De keuze zuivel is dan wel beperkter. Ook hier kan je kiezen voor een vaste bestelling. Een mailtje naar ons en je bestelling staat wekelijks voor je klaar.
Afhalen op woensdag tussen 13u30 en 17u00 Bestellen via de webwinkel kan tot zondagavond 24u00
Afhalen op zaterdag tussen 10u00 en 12u30 Bestellen via de webwinkel kan tot woensdagavond 24u00

Voedselteams

In Herentals (wzc Bremdael) kan je onze groenten en pakketten bestellen via Voedselteams vzw.
Tevens bieden wij er de sappen van De Drie Wilgen aan.
Ook van andere producenten kan je producten bestellen. (schapenmelk, geitenmelk, vis, ... ).
Opgelet, niet alle producenten die via Voedselteams leveren, hebben een biolabel.
Afhalen doe je op woensdagavond van 18u00 tot 19u00.
Je betaalt een lidgeld en een bijdrage van 6% van je bestelling gaat naar de vzw voor de werkingskosten.

voedselteams

Wat is een voedselteam?
Een voedselteam is een groep van mensen uit dezelfde buurt. Ze werken samen om een waaier aan voedingsproducten rechtstreeks bij de boer of producent aan te kopen. Elk team bestaat uit zo’n 20 gezinnen, die zichzelf organiseren bij de wekelijkse groepsaankoop. Word je lid van een voedselteam, dan krijg je toegang tot een webwinkel. Daar heeft jouw team zijn eigen unieke bestellijst. Je kiest dus uit producten van boeren die een aanbod hebben voor jouw team. Elk voedselteam beschikt ook over een eigen depot of opslagplaats. Daar wordt het bestelde voedsel wekelijks op een vaste dag geleverd.
Of zoals ze het zelf op hun website omschrijven :
"Voedselteams is een beweging van actieve producenten en gebruikers die met elkaar samenwerken. Wij ijveren voor de bevordering van een kleinschalige, duurzame land- en tuinbouw en voor het uitbouwen van lokale economieën. Onze organisatie staat voor de belangen van consument én producent: een duurzame voeding en een duurzaam, levensvatbaar bedrijf. Wij willen een voortrekkersrol vervullen op het vlak van de korte keten en alternatieve bedrijfsvoering en deze toegankelijk en aantrekkelijk maken voor een breed publiek. Onze vzw staat voor een eerlijke landbouwpolitiek en we willen deze visie uitdragen naar de overheid en het maatschappelijk middenveld."

Meer info vind je op hun website : www.voedselteams.be
Bestellen kan via hun webwinkel : wwww.localfoodworks.eu

Boeren en Buren

Ook via Boeren en Buren kan je onze groenten bestellen, evenals de sappen van De Drie Wilgen. In de Buurderij kan je dan je bestelling komen afhalen. Ook kan je dan jouw bestelling van andere producenten afhalen. Opgelet, niet alle producenten op de buurderij werken op een biologische manier. Een bijdrage van 21% van je bestelling gaat naar de organisatie voor de werkingskosten. Onze producten vind je terug in de Buurderijen van Heist o/d Berg (dinsdag) en Itegem (zaterdag).

buurderij

Een buurderij is een wekelijkse boerenmarkt, met het verschil dat je vooraf je bestelling online plaatst. Elke week kan je op de website van je buurderij bekijken wat de lokale producenten aanbieden en als iets je bevalt kan je het meteen bestellen. De bestelde producten betaal je vervolgens in alle veiligheid per bank- of kredietkaart rechtstreeks op de website. Kortom, de ideale mix tussen een boerenmarkt en een webwinkel! Eenmaal per week haal je je bestelling dan af op de Buurderij; een vaste locatie in jouw buurt waar de Boeren klaarstaan met je verse producten.

Meer info vind je op hun website : www.boerenenburen.be
Zoals je hierboven kan lezen, zijn er verschillende manieren om onze biologische groenten vanaf ons veld op je bord te krijgen. Heb je meer info nodig? Altijd welkom in onze hoevewinkel tijdens onze openingsuren. Of stuur ons een mailtje. Check dan af en toe je map met ongewenste mail of spam, want soms verdwijnen onze mails daarin.
Facebook Instagram